Comunicatii fixe VSAT

file000689317309Very Small Aperture Terminal (VSAT) este un sistem de comunicatii prin satelit, care asigura solutii sigure si ieftine pe un canal dedicat in exclusivitate utilizatorilor. Cu ajutorul lui se pot fi efectuate transferuri de date, voce si video, in conditii de maxima siguranta.

Accesul la satelit este permis in functie de aria de acoperire, capacitatea disponibila si durata de utilizare ramasa. Trebuie mentionat ca eliminarea operatorilor terti de telecomunicatii, duce la imbunatatirea conditiilor de functionare si reduce semnificativ costurile de operare. In aceste conditii, sistemele VSAT sunt flexibile si usor de operat, fiind compatibile cu sisteme de criptare avansate.

Solutiile VSAT reprezinta solutia ideala nevoile de comunicare ale corporatiile economice, dar si ale organizatiilor publice. Acestea au posibilitatea de a opera, in conditii de eficienta economica, propria lor retea de comunicatii de banda larga independenta de infrastructura de comunicatii terestra si de amplasamentul geografic.